Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό

Αραδιασμένα πάνω σε ένα χαρτόνι με λαδόκολλα, περίπου 20 ώρες μετά από την κατασκευή τους και περιμένουν υπομονετικά τον χρόνο να περάσει, για να περάσουν και αυτά στο επόμενο στάδιο! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…





Πήρα λοιπόν τις προάλλες πηλό για να φτιάξω δικά μου στολίδια για το χριστογεννιάτικο δέντρο μας. Βρήκα επίσης, φτηνά κουπ πατ για χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τα οποία δεν είχαν καμιά αντίρρηση να αφιερωθούν στον πηλό, αντί στη ζύμη. Εννοείται πως έστρωσα και μια επιφάνεια πάνω στο τραπέζι (ένα παλιό πλαστικό σουπλά) γιατί ο πηλός λερώνει…. Πλένεται εύκολα, αλλά λερώνει. Και επειδή αισθάνομαι ήδη άσχημα που φτιάχνω τα πάντα στο τραπέζι της κουζίνας όπου τρώμε…. το σουπλά είναι απαραίτητο! Τον άνοιξα με ένα πλαστικό πλάστη (από πλαστελίνη) και άρχισα να κόβω σχέδια. Αφού τελειώσα με το κόψιμο κατά τις 23.30 το βράδυ (ναι, τα σαββατόβραδά μου είναι γεμάτα δράση!), είπα να τους κάνω και σχέδια για να μην είναι τόσο πεζά και συνηθισμένα. Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο:
clay ornamentsΦαίνεται ήδη πως κάποια έχουν αρχίσει να στεγνώνουν από τις άκρες που ασπρίζουν. Οι οδηγίες του συγκεκριμένου πηλού λένε πως στεγνώνει στον αέρα (όχι στο φούρνο δηλαδή!!!!) εντός ολίγων ημερών (να δούμε αν θα προλάβουμε μέχρι τα Χριστούγεννα…!)
clay ornaments 2
Και ένα κοντινό πλάνο….. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα είναι όταν θα στεγνώσουν και ακόμη μεγαλύτερη να δω πως θα είναι μετά από το βάψιμο που θα τους κάνω….. Έχει να πέσει γκλίτερ!!!
Είναι πάντως ένας εύκολος και πάνω απ’ όλα δημιουργικός τρόπος να ανανεώσουμε το δέντρο μας, χωρίς πολλά έξοδα και τρεχάματα!!! Ιδίως εάν διαθέτετε παιδιά ;-) , θα ξετρελαθούν στην ιδέα ενός δέντρου με τη δική τους υπογραφή!!!
Έτοιμα για το δέντρο!
Τα λόγια είναι περιττά, γι’αυτό….
IMG_20131126_111642
IMG_20131126_111715
clay ornaments 3
clay ornaments 4

clay ornaments 5
Πάω να φέρω το δέντρο από το υπόγειο!!!!
Καλά στολίσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου